بیماریهای کلیوی انواعی از مشکلات هستند که برای کلیه رخ میدهند. آنها ممکن است حاد باشند یعنی ناگهانی اتفاق بیفتند؛ مثلاً در اثر مصرف یک دارو یا مکمل یا ماده شیمیایی مضر، یا یک عفونت خاص. همچنین ممکن است مزمن باشند، یعنی در مدت طولانی ایجاد شوند یا به مدت طولانی باقی بمانند. در هر حال، با توجه به اهمیت کلیه برای حیات بدن، از جمله نقش بی بدیل آن در دفع مواد زاید، تنظیم مایعات و الکترولیت ها و اسید و باز بدن، تولید بعضی مواد لازم و ... آسیب آن فرد را دچار مشکلات زیادی میکند و گاه تهدید کننده زندگی میشود.
قسمت مهمی از بیماران کلیوی را افراد دچار نارسایی کلیه تشکیل میدهند. این نارسایی درجات مختلفی دارد و در مراحل اولیه حتی ممکن است تشخیص داده نشود و فرد به زندگی عادی خود ادامه دهد. اما در مراحل بعدی علائمی رخ میدهد که متخصص تشخیص میدهد فرد دچار نارسایی شده است. گاه حتی فرد باید دیالیز شود یا مورد پیوند کلیه قرار بگیرد. بهتر است افراد با چکاپ و معاینه گه گاه قبل از این که بیماری وخیم شود درمان را شروع کنند.
هم در موارد حاد هم در موارد مزمن، معمولاً یک رژیم غذایی مناسب به افراد مبتلا کمک میکند بهتر با بیماری مواجه شوند و سریعتر بهبود یابند یا کمتر دچار عوارض و علائم بیماری شوند. نمیتوان نسخه واحدی برای همه بیماران کلیوی پیچید. بلکه باید با توجه به شرایط فرد، مثلاً علت بیماری، داروها و مداخلات پزشکی او، شدت و وخامت وضع، بیماریهای همزمان، وزن و ... رژیم غذایی مناسب را توصیه کرد.
من میتوانم در مورد رژیم غذایی مناسب بیماریهای کلیوی شما را راهنمایی کنم.